Laivalla mukavasti Tallinnaan

Laivalla mukavasti Tallinnaan

Tällä kertaa aiheena on mukavampi laivamatkailu ja Tallinna. Olen yleensä tehnyt tavallisen reittimatkan ilman mitään erityisiä mukavuuksia Eckerö Linen kyydissä lahden yli Viroon, mutta tällä kertaa kokeilin poikaystävän kanssa menomatkalla hyttiä ja buffetia sekä paluumatkalla loungea.

Mukavuutta laivailuun

Viro on mukavan lähellä Suomea. Jos ei kuitenkaan satu asumaan pääkaupunkiseudulla, tarkoittaa se sitä, että pitää ensin tulla Helsinkiin, jotta pääsee laivalla Tallinnaan. Matkustan yleensä omatoimisesti, joten Vaasasta Helsinkiin tullessa junamatka kestää vajaat neljä tuntia. Siihen päälle terminaalissa odottelu ja 2,5 tunnin laivamatka vievät jo aika lailla puolet päivästä.

En ole aikaisemmin nähnyt mitään syytä sille, miksi noin lyhyelle laivamatkalle kannattaisi varata hytti, mutta kun sellaisen on kerran varannut ja saanut vietyä tavarat turvaan, niin onhan se aika näppärä keino rentoutua lyhyelläkin reissulla. Samaten voi myös virkistäytyä ennen buffetia, ja olo on kuin uudella ihmisellä.

eckeroline
M/S Finlandia vei meidät Tallinnaan.

eckeroline
eckeroline
eckeroline
Hytissä ehtii ottaa pienet torkut lyhyellä reissulla. Neljän hengen ikkunallisen hytin hinta on yhteen suuntaan päin mentäessä noin 35 euroa. Kannattavaa, jos jakaa kustannukset useamman ihmisen kesken.

eckeroline
Laivailua merellä auringon laskiessa.

Laivan buffet on yksi laivamatkailun kohokohdista. Ruoka on hyvää ja ruokajuomia saa hanasta. Eckerö Linen buffetissa oli oikein maistuva kattaus kaikenlaista hyvää niin alkuruoka-, pääruoka- kuin jälkiruokapöydissäkin. Olin liian nälkäinen tässä vaiheessa, joten en oikeastaan ottanut buffetista sen enempää kuvia kuin muutaman nopean otoksen.

Buffetin hinnaksi tulee aikuiselle Helsinki-Tallinna välillä 28 euroa ja Tallinna-Helsinki välillä 24 euroa. Netistä varattaessa saa buffetin hieman edullisemmalla hinnalla.

eckeroline
Buffetin voi varata ennakkoon tai maksaa paikan päällä.

eckeroline
Tämän kauniimmaksi ei ruokakuva enää muutu.

Muut vaihtoehdot laivassa ruokailulle ovat kahvila, josta saa ostettua itselleen ja lompakolleen sopivia ruokia tai lounge. Loungen tiloissa voi istua tilavammin, jos on tarvetta esimerkiksi työskennellä samalla tai muuten vain haluaa viettää laivamatkansa rauhassa.

Ruokatarjoilu loungessa on kevyempi kuin buffetissa. Tarjolla on suolaista ja makeaa purtavaa, kahvia sekä olutta ja viiniä hanasta. Lisäksi loungessa on oma langaton nettiyhteys ja päivän lehdet. Nettihinta on 36 euroa.

eckeroline
eckeroline
eckeroline
eckeroline
eckeroline
eckeroline

Kaiken kaikkiaan kokemus oli miellyttävämpi, kun matkaan lisäsi ripauksen luksusta. Hytti ja lounge antavat mahdollisuuden omaan rauhaan ja joskus se on tarpeen lyhyemmälläkin laivamatkalla. Välillä on kiva valita niitä pieniä mukavuuksia.

Jos pidit lukemastasi, voit seurata matkojani Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.