Pikainen pyrähdys Müncheniin

Pikainen pyrähdys Müncheniin

München on hurmaava, siisti ja kaunis kaupunki. Koska reissuni oli hyvin lyhyt, en yrittänytkään juosta eri nähtävyyksien luona tarkoituksenmukaisesti vaan nautin kaupungin tunnelmasta kävelemällä keskustassa ja vierailemalla muutamassa eri panimoravintolassa.

Jos matkakuume iskee pahasti, siihen ei auta kuin matkan suunnittelu, varaus ja lähtö. Poikaystäväni oli Saksassa käymässä, joten määränpääni oli selvillä. Lähdin Müncheniin lyhyellä varoitusajalla käsimatkatavaroineni.

En muista, olenko lentänyt aikaisemmin Lufthansalla, mutta pakko mainita, että olen aina ollut tyytyväinen saksalaisten lentoyhtiöiden palvelun laatuun, niin Lufthansaankin. Tällekin on yksi pieni ja oleellinen syy: lentokoneruokien tarjoilua ei ole (ainakaan vielä) lopetettu vaan lyhyelläkin lennolla saa edes sen leivän ja juotavaa. Tämä vaikuttaa lentokokemukseen huomattavasti. Asiakkaat ovat tyytyväisempiä, kun verensokeri pysyy tasaisena. Tämä siis sellaisen matkaajan näkökulmasta, joka koettaa päästä suhteellisen pienellä budjetilla paikasta toiseen, eikä tykkää maksaa maltaita kalliista annoksista erikseen.

Münchenissä oli jo kevät pitkällä ja se tuntui kuin Suomen kesältä. Ensimmäinen mielikuvani kaupungista oli, että vau, onpa hienon näköistä, puhdasta ja järjestelmällistä. Lentokentältä pääsi kaupungin keskustaan S-Bahnilla 11,20 eurolla. Kaikki kulkuvälineet tulivat ajallaan, eikä minulla ollut vaikeuksia löytää hotellille.

Pientä infoa kaupungista: Münchenissä on n. 1,4 miljoonaa asukasta. Sitä sanotaan Italian pohjoisimmaksi kaupungiksi, koska siellä on suuri italialaisyhteisö (21 000 henkeä), sieltä on lyhyt matka Italiaan (parin tunnin ajomatka Brenneriin) ja koska siellä on runsaasti italialaista ruokaa tarjolla (mm. Eataly-markettiketju sekä paljon italialaisia ravintoloita).

Münchenissä järjestetään yksi suurimmista Oktoberfesteistä joka vuosi. Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat mm. Marienplatz-aukio, Hofbräuhausin panimoravintola, English Garden -puisto, Nymphenburgin linna ja monet kirkot sekä kaupungintalot/raatihuoneet sekä Dachaun keskitysleiri.

Boheemiin Berliiniin verrattuna München on hyvin siisti, kaunis ja järjestelmällinen kaupunki. Parin tunnin junamatkan päässä Münchenistä voi käydä Füssenin kaupungin lähellä ihastelemassa disneymäistä Neuschwansteinin linnaa (meikäläisen to do -listalla seuraavalla reissulla!). Älysin tämän tietysti siinä vaiheessa, kun lyhyt visiittini oli jo päättymässä. No mutta, ei se ole niin vakavaa. Münchenistä pääsee myös helposti noin tunnissa junalla Alpeille esimerkiksi Garmisch-Partenkircheniin Zugspitze-vuoren äärelle. Mahdollisuuksia on monia.

Alla on kuvia reissustani ja tunnelmia Münchenistä.

20170402_135947
Karlsplatzin aukio.

20170402_140315
Neuhauser Strassen shoppailukatu.

20170402_140303
20170402_141549
Marienplatzin aukiolla on tällainen jykevä uusgoottilainen rakennus, Neues Rathaus, josta tulee helposti otettua aivan liikaa kuvia, koska se on niin massiivinen ja hieno rakennus.

20170402_141906
Tässä puolestaan Altes Rathaus.

20170402_142537
Katunäkymää Münchenistä.

20170402_122702
Perinteistä baijerilaista ruokaa: ankkaa ja perunanyytti sekä punakaalisalaattia ja puoliksi syöty pretzelin pala.

20170402_142637
Hofbräuhausin ulkopuolella oli mies musisoimassa autenttisessa saksalaisessa asussa.

20170402_142752 (2)
Hofbräuhausin sisustus oli hyvin perinteinen. Tämä panimo perustettiin v. 1589 eli on se jo jonkin aikaa ehtinyt olla olemassa.

20170402_153006
Onhan nuo lederhoset aika hauskat. 😉

20170402_142951
20170402_144529
Weissbierin äärellä.

20170403_102319
Lentokentällä terminaalien 1 ja 2 välissä on suuri aukio, joka on tosi hienon näköinen.

20170403_121437
Münchenin lentoasemalla on oma panimoravintolansa, Airbräu. Jos jää yhtään ylimääräistä aikaa kentällä oleskeluun, kannattaa käydä tutustumassa. Oli erinomaista juomaa ja ruokaa.

20170403_121433
Airbräussa kypsyy saksalainen laatuolut.

Jos aikaa olisi ollut enemmän, olisin mieluusti sen viettänyt tässä kaupungissa. München, sait minut ihastumaan. 🙂 Seuraavaan kertaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.